خواص الیاف پنبه - قالیشویی مرکزی

خواص الیاف پنبه


خواص الیاف پنبه

پنبه جزو کاربردی ترین و پرمصرف الیاف گیاهی است که به خاطر داشتن خواص منحصر به فرد و جالب خود مثل دوام و پایداری بالا، جذب رطوبت بالا و غیره کاربردهای مختلفی را در صنعت پوشاک سازی و نساجی دارد. پنبه یکی از الیاف های گیاهی دانه ای محسوب می شود. بلندی گیاه پنبه ممکن است در برخی مواقع به ۳ متر نیز برسد. برگ های این گیاه دارای بریدگی بوده و رنگ گل های آن ممکن است سفید، زرد و صورتی است. در ادامه شما را با خواص الیاف پنبه آشنا خواهیم کرد، با ما همراه باشید.

خصوصیات الیاف پنبه

  •  جنس لطیف و نرم
  •  قابلیت جذب رطوبت بالا
  • مقاومت کششی بالا
  •  مقاومت بالا در مقابل ساییدگی
  •  بالا رفتن مقاومت در زمان مرطوب شدن
  •  مقاومت پایین در مقابل چروک شدن
  •  مقاومت بالا و مناسب در مقابل گرما و حرارت

همچنین بخوانید ….

ابریشم نوعی لیف پروتئینی محسوب می شود چرا که ۹۸ درصد وزن ابریشم از پروتئین ساخته شده است. همان طور که می دانید ابریشم از پیله کرم ابریشم ساخته می شود که جنس آن در عین لطافت، ظرافت و نرمی مقاوم نیز است. …

خواص الیاف پنبه

اندازه

قطر پنبه بیش تر به طول آن بستگی دارد. الیاف پنبه ای که ارتفاع بالاتری دارند ظریف تر هستند. میزان رسیده بودن پنبه نیز در ظریف بودن آن اثر گذار است. قطر پنبه ممکن است بین یک چهل و پنجم تا یک بیست و پنجم میلی متر متفاوت باشد.

رنگ

از لحاظ رنگ پنبه باکیفیت به رنگ های سفید و کرم موجود است. اما پنبه های معمولی نیز در رنگ های زرد و قهوه ای نیز پیدا می شوند. الیاف پنبه اگر در منطقه های خشک رشد کنند به رنگ سفید در می آیند اما اگر در معرض باران قرار بگیرند به رنگ خاکستری یا آبی متمایل می شوند. همچنین سرما و یخبندان نیز باعث زرد شدن الیاف پنبه خواهد شد.

استحکام الیاف پنبه

الیاف پنبه دارای استحکام مناسبی هستند که این استحکام و مقاومت هنگامی که مرطوب می شوند حدود ۲۰ الی ۳۰ درصد نیز بالاتر می رود. البته میزان محکم بودن نخ های ساخته شده از پنبه بسته به ظریف بودن و ارتفاع الیاف است. همچنین هرچه قدر الیاف ارتفاع بالاتری داشته باشند میزان پیچیدگی الیاف بالاتر رفته و باعث می شود در زمان ریسندگی به صورت بهتر درگیر شده و تاب بخورند.

خواص الیاف پنبه - قالیشویی مرکزی

خاصیت ارتجاعی الیاف پنبه

پنبه از خاصیت ارتجاعی مناسبی برخوردار نیست و نمی تواند به سرعت به حالت ابتدایی خود برگردد به همین دلیل میزان چروک پذیری پوشاک پنبه ای بالا است.

اثر رطوبت بر الیاف

سلولزی که در الیاف پنبه ای وجود دارد می تواند تا ۷ الی ۸ درصد وزن خود آب را جذب کند. مقاومت الیاف پنبه ای بعد از جذب کردن آب حدود ۲۰ الی ۳۰ درصد بالاتر می رود. الیاف پنبه ای در حالت خیس متورم می شوند و همین مسئله موجب افزایش طول و قطر آن ها می شود. اما تمامی این موارد بعد از خشک شدن الیاف از بین رفته و پنبه به حالت اصلی خود بر می گردد.

اثر حرارت بر الیاف

الیاف پنبه ای در برابر حرارت و گرما مقاومت بالایی دارد. پنبه بعد از این که چند ساعت در معرض حرارت ۱۲۰ درجه سانتی گراد قرار می گیرد شروع به تغییر رنگ کرده و رنگ آن زرد می شود. همچنین اگر برای مدت زمان طولانی در مقابل حرارت ۱۵۰ درجه قرار بگیرد به طور کامل تجزیه می شود. همین طور در درجه ۲۴۰ سانتی گراد به طور کامل از بین می رود.

سخن پایانی

الیاف پنبه ای جزو پرطرفدارترین الیاف های طبیعی هستند که از آن ها در ساخت لباس ها و وسایل مختلفی استفاده می کنند. الیاف پنبه دارای خاصیت های مختلفی هستند که در این نوشتار شما را با مهم ترین آن ها آشنا کردیم.

سفارش آنلاین خدمات قالیشویی مرکزی

با سفارش آنلاین خدمات قالیشویی خود از ۱۰% تخفیف ویژه سفارش آنلاین بهره مند شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.