انواع سبک های فرش دستبافت و بررسی هر کدام (عشایری، روستایی، شهری)
فرش های دستبافت از زمان های قدیم تا به امروز ارزش مادی و معنوی بالایی را دارند و توانسته اند با ویژگی های خاص خود جایگاه ویژه ای را در بین مردم و کشورهای مختلف پیدا کنند. فرش های دستبافت به خصوص در کشور ایران جزو هنرهای قدیمی محسوب شده و از محبوبیت بالایی نیز برخوردار هستند. این فرش ها مدل های مختلفی را دارند که بسته به ویژگی های ظاهری و ریشه و نوع بافتی که دارند در دسته بندی های مخصوصی قرار می گیرند. سبک های مختلفی برای فرش دستبافت وجود دارد که در ادامه در نظر داریم شما را با آن ها آشنا کنیم، با ما همراه باشید.
معرفی سبک های فرش دستبافت
فرش های دستبافت از لحاظ سبک ساختاری خود دارای ویژگی ها و ظاهر متفاوتی هستند که از مهم ترین سبک های معروف و رایج فرش دستبافت می توان به سبک های عشایری، روستایی و شهری اشاره کرد. در ادامه هریک از این سبک ها را معرفی می کنیم.
همچنین بخوانید ….
فرش دستبافت کاشمر، دارای بافتی ریز و نقشههای نسبتا شلوغی است. در این نوع فرش رنگ لاکی زیاد دیده میشود. سبک بافت این فرش لول بافت است …
فرش عشایری
فرش های عشایری شبیه فرش های دستبافت روستایی معمولی هستند اما هرچه قدر هم که این شباهت زیاد باشد باز هم می توان تفاوت های مختصر و ریزی را در بین این دو سبک از فرش دستبافت پیدا کرد. از مهم ترین تفاوت های فرش عشایری و روستایی می توان متفاوت بودن ریشه طرح های این دو فرش اشاره کرد. به این صورت که در فرش های عشایری از طرح هایی استفاده می کنند که از دل طبیعت و محیط اطراف آن ها برگرفته شده است. همین طور مدل بافت این فرش ها نیز درشت بافت محسوب می شود.
فرش روستایی
فرش های دستبافت در سبک روستایی جزو اولین مدل های فرش دستبافت هستند که به وسیله بشر ساخته شده اند. این فرش ها به نوعی آغازگر سبک فرش های دستبافت هستند. فرش های روستایی در اصل دارای نقشه و طرح مشخص و مخصوصی نیستند. این فرش ها در ابعاد کوچکی بافته می شوند و به صورت کناره، پشتی، خرک و غیره به بازار عرضه می شوند.
فرش شهری
بافت فرش های دستبافت شهری از زمان حکمرانان قدیمی شروع شده و تا به امروز ادامه پیدا کرده اند. فرش های شهری در اوایل فقط برای افراد رده بالای حکومتی و پادشاهان بافته می شوند اما رفته رفته با کاهش فاصله طبقاتی فاحش بین افراد جامعه، این فرش ها نیز در دسترس همه مردم قرار گرفتند. از اصلی ترین خصوصیات فرش های شهری می توان به هنرمندان بافنده خلاق و ماهر آن ها اشاره کرد.
طراحی و نقشه این فرش ها نیز به وسیله افراد ماهر، هنرمند و خلاق انجام می شود. نقشه این فرش ها معمولا دارای معنی مخصوص خود هستند. فرش های شهری با مواد اولیه باکیفیت، گران و خاص بافته می شوند که همین مسئله باعث زیبایی و جذابیت بالاتر آن ها به نسبت فرش های عشایری و روستایی می شود.
سخن پایانی
مثل هنرهای رایج دیگر، فرش های دستبافت نیز دارای سبک های مختلف و معروف خود هستند که بسته به ویژگی های ظاهری و دیگر مشخصات خود جزو یکی از این سبک ها شناخته می شوند. فرش های دستبافت از محبوبیت بالایی برخوردار هستند و سبک های مختلف آن ها بسته به نوع دکوراسیون خانه و سلیقه افراد مورد استفاده قرار می گیرند. در این نوشتار نیز شما را با انواع سبک فرش دستباف و موارد مهم درباره آن ها آشنا کردیم.
سفارش آنلاین خدمات قالیشویی مرکزی
با سفارش آنلاین خدمات قالیشویی خود از ۱۰% تخفیف ویژه سفارش آنلاین بهره مند شوید.
بدون دیدگاه